Puulämmitys on ympäristöystävällistä!

Toisin kuin fossiiliset polttoaineet, kuten öljy, kaasu ja kivihiili, puu on uusiutuva luonnonvara. Puun poltto on CO² neutraalia, koska puu on imenyt vastaavan määrän hiilidioksidia kasvunsa aikana, mitä puuta polttaessa pääsee syntymään. Puulämmitys on edullinen ja tehokas tapa lämmittää. Toisin kuin maalämpö, ilmalämpöpumppu tai öljylämmitys, puulämmitys ei tarvitse lainkaan sähköä toimiakseen. Siksi puulämmitys onkin ainoa tapa lämmittää taloa myös sähkökatkoksen aikana.

Puunpoltto on aikojen alusta asti ollut asia joka kerää ihmiset ympärilleen. Tulen ääreen kokoonnutaan nauttimaan tulen luomasta lämmöstä ja tunnelmasta. Nykypäivänä tulisija onkin useammin enemmän tunnelmaa kuin lämmitystä varten. Schmid takkojen isot lasiluukut antavat erinomaisen näkyvyyden tuleen turvallisesti lasiluukun takaa.

puunpolton hiilen kiertokulku

Puupolttoista tulisijaa valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin. Tulisijan tulisi polttaa puuta hyvällä hyötysuhteella ja pienillä päästöillä. Kaikkien Schmid takkojen hyötysuhde on yli 78% ja pienhiukkaspäästöt minimaaliset. Lämpöteho on toinen tärkeä asia puupolttoista tulisijaa valittaessa. Nykypäivän uudet asunnot ovat hyvin lämpöeristettyjä joten tulisijalta ei tarvita niin paljon tehoa. Isoissa kiertoilmatakkasydämissä maksimitehot nousevat helposti yli 10 kW joten on tärkeää, että takan tehoa pystyy säätämään pienemmälle. Schmid takkojen minimitehot ovat huomattavasti pienemmät muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna.

Katso mistä löydät lähimmän Schmid- takkojen toimittajan!

Etsi toimittaja

Kysyttävää?
Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!